KAKO KLIJATI HELJDU
http://www.ehow.com/how_4452988_sprout-buckwheat.html
1/ Za klijanje izaberite heljdu bez ljuske, iz organskog uzgoja. Termički obrađivana heljda je zlatno-smeđe boje, neoljuštenog zrna-crna, a sirova oljuštenog zrna bijela ili svjetlo-zelenkaste boje (kao na slici gore).
2/ Stavite heljdu u staklenku i odmočite u vodi 20 minuta. Iako postupak klijanja inače zahtjeva duže vrijeme prethodnog namakanja u vodi, heljda brzo klija te se ne preporuča namakati je duže od 20 minuta, jer bi se mogla razviti plijesan.
3/ Isperite heljdu i stavite je u staklenu ili plastičnu posudu/ pliticu na čije dno ste stavili mokru platnenu tkaninu. Prekrijte posudu drugim dijelom platnene tkanine i ostavite stajati na prozračnom mjestu, na sobnoj temperaturi (na cca 20 C).
4/ Provjeravajte heljdu svakih 8-12 sati, malo protresite sjemenke i namočite platnenu krpu ili poprskajte sjemenke, kako biste održali vlažnost. Nakon jednog dana ili dana i pol, klice heljde biti će spremne za konzumaciju.
5/ Mogu stajati u staklenci, u hladnjaku, do maksimalno 2 tjedna.
Dobar tek

Jako sam sretna jer mi je ovo prvi put da uopće samostalno klijam. Do sada sam samo ponekad znala u dućkasu kupiti već gotove.
fantastican je ukus ali da se ubijes od ljuskica