Kašasti sok s mrkvom

Nije zlato sve što sija

Kašasti sok s mrkvom

PostPostao/la BettyBoo dana 31 svi 2009 21:39

Bok svima,

pokušavam uvesti u prehranu kašaste sokove, pa budući da mi sa zelenim nije uspjelo (užasna napuhanost), odlučila sam se koncentrirati više na voće i uvoditi po malo povrća, da se naviknem.

U svoje kombinacije sa voćem zadnjih par dana dodajem mrkvu, ali čini mi se da se svugdje preporučuje sok od mrkve, a ne cijela mrkva samljevena u blenderu. pa me zanima ubacujete li vi mrkvu u blender za kašasti, ili u sokovnik, za bistri sok?
BettyBoo

Re: Kašasti sok s mrkvom

PostPostao/la velvet dana 01 lip 2009 06:25

Mrkva je najbolji i najkorisniji bistri sok sto mozes dobiti od povrca. Steta ga je mijesati s bilo cim osim u kombinaciji bistrih sokova od povrca, npr.cikla, celer, krastavac. U zelene sokove se dodaje voda. Nemoj odustajati od zelenih sokova, nego kreni od male kolicine, pa postepeno povecavaj. Napuhanost i problemi u stomaku nakon ispijanja pokazuju trenutacno lose stanje tvoje probave, ali to je samo trenutno. Ti simptomi su pocetak ciscenja, nije ugodno, ali se mora proci.

Dobrodosla na forum, vidim da ti je ovo prvi post ovdje ;) Ajde napisi nesto o sebi u dijelu foruma za predstavljanje, da te svi pozdravimo =:)
velvet

PostPostao/la Luna dana 02 lip 2009 06:35

Bok i tebi BettyBoo :)
BettyBoo je napisao/la:ubacujete li vi mrkvu u blender za kašasti, ili u sokovnik, za bistri sok?

Meni mrkva ne paše u kaši niti u kombinacijama s drugim voćem, pa radim od nje isključivo bistri sok. Ovaj problem s nadimanjem koji spominješ je uobičajen i trebao bi proći s vremenom. Ako obratiš pažnju na kombinacije voća & povrća koje staviš u sok, mogla bi ga možda i umanjiti. Probaj birati jednostavnije kombinacije - s manje raznih vrsta u miksu, ne miješati povrće poput (mrkva, cikla, krastavci i sl) s voćem i piti sokove isključivo na prazan želudac. Eto, to je sve što mi trenutno pada na pamet da bi moglo pomoći. U svakom slučaju, nemoj odustati od zelenih listova, nitijedna druga vrsta povrća nema u sebi toliko klorofila (ja volim reći "eksplozija sunca" :x ) Sretno! ;)
Luna
Site Admin

PostPostao/la zelika dana 03 lip 2009 01:07

ja sam jednom na yutubu gledala filmic o zelenim sokovima i da bi se izbjeglo nadimanje potrebno je sok piti gutljaj po gutljaj...svaki gutljaj muckati u ustima dok se malo ne ugrije...prakticno tad vec pocinje razgradnja skroba u ustima
probala i radi
potrebno je piti kasasti sok polako...ne sasuti ga u zeludac...to ce izazvati nadimanje definitivno
zelika

PostPostao/la velvet dana 03 lip 2009 06:20

zelika je napisao/la:ja sam jednom na yutubu gledala filmic o zelenim sokovima i da bi se izbjeglo nadimanje potrebno je sok piti gutljaj po gutljaj...svaki gutljaj muckati u ustima dok se malo ne ugrije...prakticno tad vec pocinje razgradnja skroba u ustima
probala i radi
potrebno je piti kasasti sok polako...ne sasuti ga u zeludac...to ce izazvati nadimanje definitivno

Korisna informacija, neka =:)
velvet

PostPostao/la Lilith dana 03 lip 2009 09:00

zelika je napisao/la:ja sam jednom na yutubu gledala filmic o zelenim sokovima i da bi se izbjeglo nadimanje potrebno je sok piti gutljaj po gutljaj...svaki gutljaj muckati u ustima dok se malo ne ugrije...prakticno tad vec pocinje razgradnja skroba u ustima
probala i radi

Ovo je jako dobro, i poučno!
Do sada svoj zksokić doslovno istresala u želudac..
Ma da, u biti je logično, kad čovjek malo razmisli..
Treba uživati u svemu što radiš!

slika
Lilith

PostPostao/la Luna dana 03 lip 2009 09:04

L-) Inače, ovo s mućkanjem/ kratkim zadržavanjem u ustima/ gutljaj po gutljaj vrijedi za sve sokove, svu tekuću hranu, jer se sastojci trebaju pomiješati sa slinom da otpočne proces probave/ razgradnje.
Luna
Site Admin

PostPostao/la BettyBoo dana 04 lip 2009 16:46

Hvala vam svima na odgovorima.
Moram si onda kupiti sokovnik za bistri sok od mrkve. (i cikle)
Neću odustati od zelenih sokova, ali moram se malo odmoriti do njih. Bilo mi je baš grozno , mislila sam da će mi crijeva rasprsnuti. A i nahlada me uhvatila tih dana... Vjerojatno ima dosta toksina u mom tijelu.. :-% Mada sam ga pila gutljaj po gutljaj, nije ni to pomoglo.
BettyBoo

PostPostao/la DiA dana 10 vel 2010 00:13

hop :D

mene zanima sad dal ja mogu mrkvu slobodno mijesati u ZKS? ja obozavam mrkvu na sve nacine

ne zamjerite mi na bedastom pitanju, u fazi proucavanja sam :mrgreen:
DiA

PostPostao/la velvet dana 10 vel 2010 06:12

Samo lisce od mrkve =:)
velvet

PostPostao/la DiA dana 10 vel 2010 09:34

ostatak nista? :-w
DiA

PostPostao/la Marijanči dana 10 vel 2010 17:40

osim grublje teksture ja osobno ne vidim razlog za nemiksanje mrkve
Marijanči

PostPostao/la velvet dana 10 vel 2010 18:24

Mislim da se sok mozda ne bi probavio kako treba. Mrkva je skrobasta i jako dobro ide sa kupusom, krompirom, tikvicama, bundevom, karfiolom i brokulom koje su isto skrobaste.

Zeleno lisce, voce i voda, to je sve sto ti treba. Zeleno lisce se dobro probavlja sa vocem poput npr. banana ili jabuka i bas zbog toga vjerujem da je bit u jednostavnosti tih sokova. Najbitnije je zelenje, a voce se stavlja samo zbog okusa. Osobno nebih mrkvu stavio unutra, prije bih ju iscjedio u sokovniku i popio posebno sok od mrkve. Tako je najveca korist.

Ali da budem iskren, ne drzim se previse recepata V.Boutenko, tko zna mozda je ona i mrkvu negdje iskombinirala ;)
velvet

PostPostao/la ambition dana 15 vel 2010 19:37

Tako je Velvet, ja voče najčešče jabuku, kivi ili bananu smiksam sa špinatom i vodom svega po trečinu i nemam nikakvih nuspojava, super je i sa rukolom ali je onda žešči okus, salate i radiče i ostalo nisam probao jer mi to nije mljac, probati ču sada u prolječe sa mladim koprivama, to mi je jako privlačno pa možda bude dobro, što kažete? ;)
ambition

PostPostao/la Seka0307 dana 19 svi 2010 11:18

Zar ne bi bilo bolje sokove od voća piti odvojeno od sokova od povrća?
Seka0307

PostPostao/la eni dana 20 svi 2010 09:34

Seka0307 je napisao/la:Zar ne bi bilo bolje sokove od voća piti odvojeno od sokova od povrća?

Je, je, puno je bolje, ovo gore su u biti zeleni kašasti sokovi, a o njima ima više pod njihovom temom!
eni

Natrag na Pravilna prehrana sirovim

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.