šalu na stranu, kako do njega, a da se ne moraju gutati suplementi?
Nikako, treba uzimati suplemente. Ne slušaj zanesenjake, ljudi se varaju jer se simptomi pomanjkanja javljaju tek nakon 5 godina, ali se situacija onda rapidno pogoršava i pruzročava teška oboljenja i smrt. Naš je prijatelj s drugog foruma već osjetio posljedice jer je godinama bio u zabludi.janca je napisao/la:čovječe, kad vidiš samo to tak napisano, zvuči kao šifra nuklearne bombe![]()
šalu na stranu, kako do njega, a da se ne moraju gutati suplementi?
Koliko mi je poznato, ne postoje takvi.Phoenix je napisao/la:isto tako si mogao dati primjere stotine onih koji zive citav zivot na raw a ne uzimaju nista.
Nemaš potrebe vrijeđati, ja ne ponavljam kao papagaj. Dobro sam se raspitao i prije nego što sam prešao na vegansku, a kasnije i sirovu prehranu. Negdje si, čini mi se, napisao da si na sirovoj prehrani dvije godine, ne znam jesi li prije toga bio vegan na kuhanoj hrani. Dakle, ne možeš osobnim primjerom poduprijeti to što tvrdiš. Ako pronađeš desetak ljudi na sirovoj prehrani duže od 5 godina koji nisu nikada uzimali nikakve suplemente, povjerovat ću (unatoč znanstvenim istraživanjima koja pokazuju suprotno, ali ne obuhvaćaju ne-znanstvene i rubno-znanstvene čimbenike).Phoenix je napisao/la:ostali ponavljaju kao papagaji), ali netko tko jede raw i tko se dobro raspitao, ne bi smio raditi tako nesto.
Pristaše Prirodne higijene (sirovojelci), ljudi koji se hrane zdravim prirodnim proizvodima bez termičke obrade ne bi trebali dopunu vitaminima i mineralima. Prirodni je proizvod uvijek potpun, sadrži sve što čovjek i ostale životinje trebaju. Dopuna vitaminima i mineralima nije potrebna ako se ljudi mogu uvijek, 100-postotno hraniti voćem, povrćem i nešto oraha i sjemenki koji su rasli na posve zdravom tlu koje još nije mučeno kemijskim sredstvima za gnojenje, insekticidima i pesticidima. Nažalost, danas ima jako malo takvih proizvoda. Tla sa kojih potječe naša hrana nisu više dovoljno opskrbljena mineralima.
Nažalost ne.redji je napisao/la:Mislim da u algama ima b12 ako ih bas neko hoce. dulse su odlicne jer se lako jedu sirove. i spirulina
Phoenix dana 08 srp 2008 12:14
tvoj organizam ga "proizvodi" bez problema ako uredno jedes sirovu hranu. ne vjeruj pricicama. to je zadnja crta obrane mesnog i farmaceutskog lobija.
nemoj se uopce opterecivati time.
Postao/la vujča dana 08 srp 2008 12:20
Nikako, treba uzimati suplemente. Ne slušaj zanesenjake, ljudi se varaju jer se simptomi pomanjkanja javljaju tek nakon 5 godina, ali se situacija onda rapidno pogoršava i pruzročava teška oboljenja i smrt. Naš je prijatelj s drugog foruma već osjetio posljedice jer je godinama bio u zabludi.
Postao/la redji dana 09 srp 2008 20:19
Mislim da u algama ima b12 ako ih bas neko hoce. dulse su odlicne jer se lako jedu sirove. i spirulina
Znam, Ogi i žao mi je, no tvoj slučaj je jedan na nekoliko milijuna (kažu statistike), da ne prihvaćaš cijanokobalamin.ogi je napisao/la:Suplementi u 99% slucajeva sadrze cijanokobalamin formu B12 vitamina koja nije aktivna za nas organizam
Meni osobno se stanje naglo pogorsalo nakon mjesec dana uzimanja 10ug dnevno
Navodno se neaktivna forma zakvaci za receptore i popuni mjesta tako da ono malo aktivne forme vise nemoze doci do izrazaja
janca je napisao/la:bilo koji liječnik opće prakse, ako je dovoljno iskren, priznat će da je nedostatak vitamina B12 uobičajen kod ljudi zrelije dobi bez obizra čime se hrane.“
Nije problem u unosu nego u nemogućnosti apsorpcije.redji je napisao/la:Evo što sam ja našao:
B12 se prirodno nalazi u prljavštini. U prošlosti je čovjek kupio plodove sa zemlje i nije ih onda prao već ih je takve jeo i tako bi u organizam unosio B12. To ne znači da ne peremo voće koje kupujemo u dućanu, ali ono koje nađemo u prirodi ili iz našeg vrta ne trebamo prati.
Izvor: http://www.markusrothkranz.com/health_tips.html
Natrag na Pravilna prehrana sirovim
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.