redji je napisao/la:da li kiseli kupus spada u "dozvoljenu hranu"?
Da, kiseli kupus spada u sirovojelsku namirnicu, jer se prilikom "kiseljenja" ne tretira termički/toplinom.
redji je napisao/la:da li kiseli kupus spada u "dozvoljenu hranu"?
Dimljeno i sušeno je isto sirovo. Iako je i kiseljeno i ušećereno također sirovo, čuvajte se svi rafiniranog šećera (datulje se konzerviraju prirodnijim sirupima) i pazite na stvari koje se konzerviraju solju (šećer, sol, bijelo brašno = ''tri bijele smrti''). Kupio sam ovu nedjelju na Jakuševcu knjižicu ''Killer Salt'', no još nisam pročitao. Cijela knjiga je posvećena samo štetnosti soli.janca je napisao/la:to mi je superbaš volim kiseliš od kupusa
![]()
da li su dimljene namirnice sirove? znaš, sušiš pa dimiš? palo mi je na pamet da se napravi sir od suncokreta i sl. pa da se onda podimi.
vujča je napisao/la:Dimljeno i sušeno je isto sirovo. Iako je i kiseljeno i ušećereno također sirovo, čuvajte se svi rafiniranog šećera (datulje se konzerviraju prirodnijim sirupima) i pazite na stvari koje se konzerviraju solju (šećer, sol, bijelo brašno = ''tri bijele smrti''). Kupio sam ovu nedjelju na Jakuševcu knjižicu ''Killer Salt'', no još nisam pročitao. Cijela knjiga je posvećena samo štetnosti soli.janca je napisao/la:to mi je superbaš volim kiseliš od kupusa
![]()
da li su dimljene namirnice sirove? znaš, sušiš pa dimiš? palo mi je na pamet da se napravi sir od suncokreta i sl. pa da se onda podimi.
vujča je napisao/la:Kupio sam ovu nedjelju na Jakuševcu knjižicu ''Killer Salt'', no još nisam pročitao. Cijela knjiga je posvećena samo štetnosti soli.
Neće tako skoro na red jer imam zanimljivijih stvari za čitanje. Posudim ti ak oćeš.Luna je napisao/la:vujča je napisao/la:Kupio sam ovu nedjelju na Jakuševcu knjižicu ''Killer Salt'', no još nisam pročitao. Cijela knjiga je posvećena samo štetnosti soli.
Đizs. Čak cijela jedna knjiga (?) Preneseš nam (ukratko) što sve kažu kad pročitaš?
janca je napisao/la:SIRUP AGAVE . mora biti zagrijan i obrađen da bi iz svog prirodnog stanja dobio na slatkoći. iako označen ili reklamiran kao sirov, ako je sladak, bio je zagrijavan. neki proizvođači tvrde da se smanjenjem tlaka zraka može postići da se ne upotrebaljava temperatura viša od 45˚C te da oni tako proizvode sladak i “sirov“? nektar agav.
JAVOROV SIRUP . nakon što se ubere javorov sok sa drveta, prokuhava se da bi se zgusnuo u slatki sirup
janca je napisao/la:INDIJSKI ORAŠČIĆI . većina oraščića koje u prodaji nalazimo deklerirane kao sirove, zagrijavani su da bi im se odstaranila ljuska i prokuhani su da bi se neutralizirali njihovi jaki otrovi. čak i oni koji imaju sposobnost klijanja, često naškode sirovojelcima (kao zamijenu koristiti pinjole i lješnjake)
janca je napisao/la:SUHO VOĆE . blanširano, obrađeno plinom i sušeno na visokim temperaturama (pripremajte sami svoju zalihu suhog voća)
janca je napisao/la:MASLINOVO ULJE . na deklaraciji mora biti naznačeno da je nerafinirano i hladno prešano, a i tad bi trebalo provjeriti direktno kod proizvođača. (zamijeniti se može avokadom)
janca je napisao/la:sirovi kikiriki ima totalno bljak okus
Pa piši sve što ti se učini zanimljivim, korisnim. A imam i jedan dobar članak na engleskom o kombiniranju hrane koji nikak da stignem prevest...hoćeš ti (ima cca 6 stranicajanca je napisao/la:budući da imam prakse s prevođenjem, a trenutno imam i vremena, recite pa ću još malo toga napisati.
Luna je napisao/la: A imam i jedan dobar članak na engleskom o kombiniranju hrane koji nikak da stignem prevest...hoćeš ti (ima cca 6 stranica)?
Luna je napisao/la:Super! Pošaljem ti na mail![]()
redji je napisao/la:A tempeh?
taja je napisao/la:da li je shoyu sirov ?
smije li se to jesti/piti?! hvala 
Natrag na Pravilna prehrana sirovim
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.