Sirova hrana i sport (iskustva & pitanja)

Održavanje kondicije i muskulature

Re: Sirova hrana i sport (iskustva & pitanja)

PostPostao/la Nepoznati dana 08 lip 2009 22:27

Pozdav svima!

Nisam 100 postotni sirovojedac. U fazi sam proucavanja recepata i opcenito sirove hrane,kombinacije itd..

Pročitao sam knjigu od Brendana Braziera "Thrive diet".Odlična knjiga sa puno recepata i logičnih objašnjenja.Tu posebno mislim na prehranu prije tijekom i poslije treninga.Ima dosta recepata od energy drinkova,en.barova,gelova,pudinga,pica itd itd.Forsira neke namirnice koje kod nas mislim da nema,hemp protein ni neznam šta je, ima još namirnica al uglavnom ih ima kod nas.
Bitna je filozofija recepata i onda se moze kombinirat i s drugim namiricama.
Bavim se sportom pa mi je to bitno .

L-)
Nepoznati

PostPostao/la velvet dana 09 lip 2009 05:50

Odlicno, dobrodosao na forum. Ajd se predstavi tamo u dijelu foruma da ti svi pozelimo dobrodoslicu =:)
velvet

PostPostao/la kloklo dana 09 lip 2009 07:13

Velvet, to je sjajno!Čestitam! ^:)^
kloklo

PostPostao/la velvet dana 09 lip 2009 13:34

kloklo je napisao/la:Velvet, to je sjajno!Čestitam! ^:)^

Nisam ja nista rekao, Nepoznatom trebas cestitati =))
velvet

PostPostao/la Luna dana 09 lip 2009 14:17

Nepoznati je napisao/la:hemp protein ni neznam šta je

Proteinski prah od sjemenki konoplje :)
http://www.rawvegansource.com/cgi-bin/c ... ords=@HPRO
Luna
Site Admin

PostPostao/la kloklo dana 09 lip 2009 19:42

Velvet, čestitke idu za super lagano trčanje, a post nespretno završio iza Nepoznatovog ;)
kloklo

PostPostao/la velvet dana 09 lip 2009 19:45

kloklo je napisao/la:Velvet, čestitke idu za super lagano trčanje, a post nespretno završio iza Nepoznatovog ;)

E dok ja skuzim :(|) , ali nema veze - glavno da se mi druzimo :D
velvet

PostPostao/la kloklo dana 09 lip 2009 19:53

Tak je :D
kloklo

PostPostao/la sonar dana 21 sij 2010 15:51

velvet je napisao/la:
sonar je napisao/la:Nakon buđenja složim si 1-1.3L i odmah popijem 2-4 dcl, a ostalo do ručka. Navečer iza treninga drmnem još 0,7-1l.

Znaci popijes oko 2L dnevno ? Dobar si, svaka cast =:)
Jel mrsavis ? Sta treniras i koliko puta tjedno vremenski ? =:)

Nastavak s teme: viewtopic.php?f=82&t=451&start=20 (Zeleni izazov)

Jedan od razloga zašto sam se pojavio u cijeloj ovoj priči bio je i sport. Nisam neki sportski tip, uglavnom micanje miša je neki doseg, ali zbog problema s leđima i na nagovor prijatelja koji je sportski kondicioni trener u 9.2008. krenuo sam u teretanu (prvi puta u životu) i to s treninzima 4 puta tjedno pod stručnim vodstvom. Sve se super odvijalo do negdje 4.2009. kada sam već dizao za mene velike težine (bench 80kg), a iza svega nisam mogao utažiti glad. Kako sam ja bio totalni laik za teretanu onda slušaš ekipu oko sebe i kreneš u priču s proteinima, e sad nebi ja baš tako lako uletio u sve to nego ja lijepo razne praškove u ruke i čitaj šta piše na etiketi i tako malo po malo svi ti prašci zbog nečega mi nisu odgovarali (najčešće umjetni šećeri), ali i dosta ostalih kemijskih spojeva (čitaj otrova) upitne kvalitete. Cijelo vrijeme sam tražio nešto na prirodnoj bazi. Da bi negdje 7.2009. stao sa svime jer mi se pojavila frustracija oko potrebnih nutrijenata i onoga što sam ja osjećao. Moj osjećaj mi nije bio dobar i tako sam se tijekom ljeta bacio u dodatna istraživanja i naletio na pojam smoothie i raw food, kasnije i na ovaj forum i eto me tu sam se zadržao do sada. Od 1.1.2010. sam krenuo opet u treninge 4 puta tjedno po 1,5-2 sata intezivnog treninga, ali ovaj puta sa ZKS-ima u podlozi i to nakon prvotnih iskustava izgleda ovako:
Svako jutro ZKS s citrusom i zelenim lišćem, često s kombinacijom kruške ili jabuke. Oko 1L. U dane treninga lagani normalni ručak s barem 50% i više salate. Trening oko 17.00 sati. Za vrijeme treninga mi jednostavno ne odgovara ništa osim vode, probao sam i izotonične bernardove napitke i neke svoje ali od svih mi dođe mučno u nekom trenutku treninga. Nakon treninga ZKS s bananom, grožđicama, uglavnom nečim slatkim, bez citrusa, u kombinaciji kruška, jabuka,... Od zelenog mi se super pokazalo zeleno od ječma, zobi, pšenice i dodatak klica. Ostalo standardno blitva, špinat, kelj sada u zimskom periodu. U danima bez treninga ručak i večera normalna, na žalost :( .
Za sada imam dovoljno snage i baš nikakvih problema što se tiče gladi. Jedini problem koji sam uočio je da mi se na početku i sada još ponekad jako brzo nakupi mliječna kiselina u mišićima, ali to je posljedica i čišćenja organizma zbog ZKS-a.

Kile idu lagano dolje, otprilike 20-30dkg tjedno konstantno, ali samo zbog onih normalnih obroka ide polakše i javljaju se nuspojave u mišićima. Da uspijem si i to složit mislim da nebi imao nikakvih problema niti s energijom niti s treningom u cijelosti. Za sada sam suuuper zadovoljan kombinacijom ZKS-a i treninga.
sonar

PostPostao/la velvet dana 22 sij 2010 06:19

Ajde, lijepo, samo naprijed =:)
velvet

PostPostao/la ambition dana 25 sij 2010 19:19

Bok
ja do sada to nisam rekao, pa evo, bildam idem u teretanu prošlu godinu 3x tjedno sada samo nedjeljom i praznicima
imam muskulaturu no nisam bilder, mišići su mi dugi i vretenasti ne loptasti a koža glatka, nikome ništa ne pričam u teretani jer škvadra pije kemikalije i ništ ne kuže
sirov sam za doručak večeru i međuobroke, a za ručak pašta da se malo oporavim
ambition

PostPostao/la Lustmord dana 21 lip 2010 09:39

...evo malo mojeg iskustva
20 godina bavim se brdskim biciklizmom, a malo manje planinskim trčanjem, trekingom....treniram na Medvednici i Samoborskom gorju...ono što je važno treniram samo za svoj gušt.
inače sam po prirodi jako izdržljiv, ali kad sam se prešaltao na sirovo (nisam uvijek 100% na sirovom) moja izdržljivost se povečala.
...jedan od mojih zadnjih podviga bili su usponi (na biciklu MTB i trčeći) do vrha Sljemena u 2009. godini (inače za one koji nisu iz Zagreba i okolice..Sljeme (1035 m) je vrh zagrebačke gore Medvednice)...napravio sam 501 uspon u točno 365 dana.
...prosječno po danu sam radio između jednog i pet uspona (naravno imao sam i odmore kad mi se baš nije dalo ili me nešto spriječilo u trajanju 1 do 2 dana, a najduže sam se odmaral 7 dana), jedino sam imao iznimku kad sam sudjeloval na ''24 sata Sljemana'' u osmom mjesecu , kada sam se popel sa biciklom 14 puta u 24 sata do vrha Sljemena.

...inače sam visok 179 cm i kilaža mi se kreće između 66 i 68 kg, masti nemam valjda niš :) , a mišića i žila imam, mišići su mi onak više izduženi.

...čak i kad sam na jednodnevnom postu (urin i voda) lagano si otrčim jedan uspon na Sljeme.
Lustmord

Prethodna

Natrag na Sirovojelstvo i sport

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.