Dobavljači i cijene (Eko-organki uzgoj)

Gdje što kupiti, prodajna mjesta

Re: Dobavljači i cijene (Eko-organki uzgoj)

PostPostao/la arkiel dana 21 sij 2010 22:51

Za one na zapadnom dijelu Zg mogu preporučiti jedno OPG s tržnice u Gajnicama,
imaju prvoklasnu mrkvu, žutu mrkvu i ciklu koju uzgajaju negdje kraj Koprivnice. Iz priče s njima saznao sam da se ne bore protiv korova, već su shvatili da im uz korov povrće puno lakše podnosi ljetne suše. Mrkve znaju biti poveće, a u rukama sam imao ciklu tešku najmanje 2 kg. Mrkva im je još uvijek u zemlji, nakopaju samo koliko im treba za prodaju za tjedan, tak da je sve stvarno svježe i puno soka, nema skladištenja tko zna gdje i kako. Bio sam kod njih i vidio kako u nekom primitivnom uređaju ispiru mrkvu od zemlje dan prije nego ju donesu na plac.
Cijene su više nego povoljne, 8-10 kn/kg.
Zove se (*) Zvjezdana, i može se naći na placu u petak, subotu i nedjelju.
Ima često i super jabuke za sok. Zna ponešto o sokovima, radi ih i sama, i super mi je kod nje kupovati, uzmem svaki put po deset kila za sokove i dobrano se nasmijem...
Zadnja izmjena: arkiel; 23 sij 2010 19:50; ukupno mijenjano 1 put/a.
arkiel

PostPostao/la Diana dana 22 sij 2010 22:35

Bok Svima! Arkiel tvoj avatar mi je fotografija godine.
Vjerojatno ću te razočarati, ali ako im

Mrkve znaju biti poveće, a u rukama sam imao ciklu tešku najmanje 2 kg

mislim da tu nisu "ćisti" posli.
Diana

PostPostao/la arkiel dana 24 sij 2010 15:27

Hvala Diani :-h na poticaju da uz malu priču objasnim kako sam u ruci držao ciklu od 2 kg...

Godinama već obilazim razna mjesta za voće i povrće: OPG1, OPG2, s markicom ili bez... eko sajmove, i vidio sam stvarno svašta. Ljudi se stvarno trude, na različite načine, čak i uz isto sjeme i bez kemikalija znam da uzgajaju različitu mrkvu.

Važan je njihov odnos prema zemlji i odnos prema samome sebi... jer i plodovi njihovog rada su svojevrstan odraz ili njihove sreće i zadovoljstva i ispunjenosti, ili pak odraz njihovog nezadovoljstva, osjećaja prevarenosti, osjećaja beskrajne težine života. Ja sam tu slobodan birati ono najbolje za sebe i svoje, jer znamo iz onih knjižica o vodi kako kristali vode pamte vibracije ili ljubavi ili mržnje. Tako sa sokom od mrkve ja uza sve one hranjive tvari na neki način upijam i vibracije ljudi koji tu mrkvu uzgajaju, i tu se bogme hoću potruditi da ih upoznam, jer ću tako i znati što od njih kupujem.

Tražio sam ljude koji uživaju u tome što rade, koji to znaju i žele podijeliti s drugima, koji su srdačni i kod kojih osjećaš da su oni poštena karika između mene i zemlje u kojoj raste ono što oni prodaju. I takvih ima, i mogu se pronaći, i kad ih nađem napisaću koju o njima.

A cikla od 2 kg... je od neke posebne sorte, uobičajene debljine ali naraste u dužinu kao uvijena tikvica i do pola metra i odatle ta težina... sok je odličan, isti kao i kod obične cikle.
arkiel

PostPostao/la Diana dana 24 sij 2010 17:07

Tražio sam ljude koji uživaju u tome što rade, koji to znaju i žele podijeliti s drugima, koji su srdačni i kod kojih osjećaš da su oni poštena karika između mene i zemlje u kojoj raste ono što oni prodaju. I takvih ima, i mogu se pronaći, i kad ih nađem napisaću koju o njima.

A cikla od 2 kg... je od neke posebne sorte, uobičajene debljine ali naraste u dužinu kao uvijena tikvica i do pola metra i odatle ta težina... sok je odličan, isti kao i kod obične cikle.

Super, radujem se s Tobom :x
Diana

PostPostao/la velvet dana 24 sij 2010 18:52

Ja sam isto par puta susreo sa jako velikim mrkvama i ciklom nepravilnog oblika, ali zato jako slatkog i ukusnog soka. Sigurno su bile oko 2 kg, mozda i vise. Ekoloski uzgoj naravno =:)
velvet

PostPostao/la Silv19 dana 24 sij 2010 22:11

Gdje je tržnica u Gajnicama? Ne znam Gajnice...
Imate li nekoga koga možete preporučiti s placa na Jarunu ili u Prečkom?
Silv19

PostPostao/la nataša dana 26 sij 2010 20:47

Da li možeš pobliže opisati lokaciju na tržnici, da baš ne hodam okolo i tražim Zvjezdanu? :)
nataša

PostPostao/la arkiel dana 27 sij 2010 20:35

nataša je napisao/la:Da li možeš pobliže opisati lokaciju na tržnici, da baš ne hodam okolo i tražim Zvjezdanu? :)

Njezin stol je prvi na najdonjem, jugoistočnom ulazu. Ima istaknutu kvadratnu tablu s imenom OPG i njezinim imenom, lako se nađe. Tamo je u petak, subotu i nedelju negdje do 12h, i još nekih dana u tjednu al ne znam točno koje.
Ko god proba sok iz ovog novog sokovnika i njezine mrkve jednostavno je oduševljen, tak da mi trenutačno u sok ode i 10kg mrkve tjedno...
Vidim da ljudima koji nemaju iskustva sa sokovima treba pokazati da u sokovnik ide i nešto drugo osim naranči i jabuke, pa ih upoznajem s tim da i mrkva i cikla daju odlične sokove...
arkiel

PostPostao/la velvet dana 28 sij 2010 07:44

Mrkva je kraljica sokova, najbolja od svog povrca. Pravo je odusevljenje kada prvi puta probas sok od prave velike eko mrkve. Mrkva stimulira i cisti probavu vise nego bilo koji drugi sok. Sokove nikada ne mjesam. Preko tjedna pijem samo cistu jabuku, mrkvu, narandzu i grejp. Mozda nekada malo limuna dodam uz ostale citruse. Tjedno potrosim 10-15 kg jabuka, 10 kg mrkve i oko 10 kg citrusa. Nisam siguran da je sve eko uzgoj, ali posto je zima, trudim se najbolje sto mogu =:)
velvet

PostPostao/la Luna dana 25 vel 2010 16:29

Ako već niste i sami primjetili, odnedavno se (i) u Konzumu može pronaći ekoloških proizvoda, između ostalog: oraha, sjemenki, suhog voća, svježeg voća i povrća...marke EkoZona.

Link: http://www.konzum.hr/Aktualno/Detaljno/ ... nzumu.aspx
Luna
Site Admin

PostPostao/la Luna dana 05 ožu 2010 21:17

Da li netko zna gdje se mogu kupiti ekološki uzgojeni (ili ubrani) šampinjoni?
Luna
Site Admin

PostPostao/la velvet dana 06 ožu 2010 10:49

Luna je napisao/la:Ako već niste i sami primjetili, odnedavno se (i) u Konzumu može pronaći ekoloških proizvoda, između ostalog: oraha, sjemenki, suhog voća, svježeg voća i povrća...marke EkoZona.

Jos kad bi to bilo kod mene u selu :D Inace ne kupujem uopce u Konzumu, ali evo prilike da odem vidjeti =:)
velvet

PostPostao/la arkiel dana 10 ožu 2010 23:13

Vidio sam eko-naranče u Konzumu... rasle u Španjolskoj, uvezene preko Nizozemske, Bio-vega je uvoznik, Konzum prodaje, pa nije ni čudo da je cijena 20kn za kg (5-6 malih naranči).
I moram priznati da me se nisu dojmile, jer izgledaju potpuno jednake i savršene, ko da su klonirane jedna na drugu, i nisu me nimalo privukle. No kad sam prolazio Dolcem, tamo se nađe domaćih naranči po premium cijeni sve do 16kuna, ali bogme mirišu po svježini i točno se vidi da je svaka drugačija i svoja i da je vidjela i sunca i bure :-h . U priči sa prodavačicom saznao sam što se sve u tom zabitom selu uzgaja i kako... u svakom slučaju sve što sam probao, naranče, bademi, smokve, maslinovo ulje, limuni, sve je definitivno domaće i po mom osjećaju natopljeno samo znojem vrijedih ljudi ali ne i kemijom. To cijenim... to ću i da i kupujem, kako bi podržao taj tradicionalni način uzgajanja u suradnji s prirodom, sa ili bez markice.
arkiel

PostPostao/la daniel108 dana 23 ožu 2010 15:54

OPG Daniel Ante Počina
Telefon 091 7949194
e mail: daniel108@net.hr

Nalazimo se 10km prije Bjelovara i bavimo se ekološkom proizvodnjom povrća.
Na površini od 30 000 m2 već nekoliko godina uzgajamo petnaestak vrsta povrća za sada samo na otvorenom a od jeseni planiramo započeti i s proizvodnjom povrća u zaštićenim prostorima(plastenici).
Trenutno nudimo prvoklasni pastrnjak po cijeni od 14kn/kg.
Pastrnjak vadimo po potrebi iz zemlje tako da nema skladištenja,garantiramo svježinu.
Po dogovoru,za grad Zagreb pastrnjak možete dobiti na vašu kućnu adresu.
Narudžbe na telefon 0917949194 ili e mail: daniel108@net.hr

Pastrnjak:
Od minerala obiluje kalijem uz koji je značajan izvor još i fosfora i kalcija.
Značajan je izvor vitamina,posebice B kompleksa.
Sadrži eterična ulja koja korijenu daju blagi miris i aromu.
daniel108

PostPostao/la Silv19 dana 03 tra 2010 19:59

Luna je napisao/la:Da li netko zna gdje se mogu kupiti ekološki uzgojeni (ili ubrani) šampinjoni?

Ne znam za šampinjone, ali čula sam za bukovače, uzgojene u vrećama na kuhanoj slami, blizu Zagreba. Ako te zanima, raspitat ću se za detalje, tko ih uzgaja i gdje točno.
Silv19

PostPostao/la Luna dana 03 tra 2010 20:58

Može, super! Ako nije (pre) velika gnjavaža :)
Luna
Site Admin

PostPostao/la Silv19 dana 07 tra 2010 09:53

Gljivar se zove Antolić Branko, Lekneno, tel. 01/6258390.
Silv19

PostPostao/la sanja dana 11 tra 2010 22:00

Baš sam zahvalna za sve informacije koje sam tu pročitala; ja sve organsko voće, povrće, sjemenke i oraščiće kupujem u bio&bio. Super da postoje izvori na placu u Gajnicama jer to je moj kvart.
sanja

PostPostao/la Silv19 dana 12 tra 2010 09:54

Bio bio je dobar, samo mi je često premala ponuda povrća...
Silv19

PostPostao/la greenvegan dana 29 srp 2010 10:41

Ljudi ovaj forum je ludilo, tako mi je drago da sam nabasala na vas :x
ja sam izričiti vegan pa u prehrani koristim mnoštvo ljekovitog bilja a ne stignem zbog posla u branje..e sad, tu uskače po meni najbolji dobavljač biljaka http://www.gen.hr/pages/novosti_savjeti.html
tjedno naručim 2 puta samonikli tušac, koprivu,pastrnjak a imaju puno toga što sakupljaju po želji, i sutra je već kod mene na kućnom pragu ^:)^ , a zna netko od vas gdje je u varaždinu eko voće i povrće?
greenvegan

PrethodnaSljedeća

Natrag na Preporuke za kupovinu

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.