Evo ovako:
Ja sam najprije koristila mješavinu čajeva iz razloga jer nisam odmah htjela krenuti sa agresivnim sredstvima (limun&sol i kava). Čisto kao uvodni dio navikavanja organizma na klistiranje. U početku sam imala grčeve no ubrzo sam masažom uspjela i to znatno ublažiti.
Isto tako sam najprije krenula sa 1L pa postupno povečavala do 2L.
Sol i voda se (u omjerima prema Aronoviču 'Čišćenje organizma') koristi za čišćenje debelog crijeva (da bi se odstranili svi toksini i zaostaci iz njega). Za vrijeme 'držanja' treba ležati na lijevom boku (sklupčan), svega 5-7 minuta, jer je ta mješavina dosta agresivna. Iskustava s tim su ta da sam nakon tog tretmana bila prilično iscrpljena, čak su mi i noge pomalo klecale, kao da sam odvozila 30 km na biciklu. I jedamput (taj put je bio zadnji put sa soli) me je oko jetre prilično probadalo. Dal je to bila posljedica izbacivanja toksina ili znak da se ne smije pretjerivati s tim, ne znam, no ja sam nakon toga prekinula sa tom kombinacijom i prešla na kavu.
Kava se pak koristi za detoksifikaciju jetre. Kod nje treba pak ležati na desnom boku, sklupčan 10-15 min.
Kava pomalo 'narajca' čovjeka (oprostite na tom izrazu, neznam kak bi to poblize opisala)

Kao da vam sasvim lagano stimulira erogene zone unutar zdjelice pa se super osjećate...haha

(možda je to tak jako djelovalo na mene jer ja inače kavu ni ne pijem, možda drugima neće tak bit, ne znam). No ja s kavom nisam pretjerivala - koristila sam ju svega tri puta, jer koristi se velika količina kave, a kako je poznato da se od previše kofeina može oštetiti srce (primjer Red Bull) nisam se htjela igrati s tim. Možda sam klistir i nije toliko štetan već naprotiv, ne znam (valjda oni koji pišu knjige ipak znaju šta pišu) no dok imam nedovoljan broj informacija o tome neću isprobavat takve stvari na svojoj koži (svome dupetu

).
I zadnja tri puta sam opet završila sa mješavinom čajeva.
Za vrijeme samog klistiranja ('držanja') najbolje sam se osjećala od kave , no općenito mi je 'najlakše' klistiranje bilo sa mješavinom čajeva, jer se nakon toga nisam osjećala umorno, već naprotiv prilično lagano.
Sve u svemu sad se osjećam puno bolje i lakše, te sam odlučila da ću ponavljati klistiranje 1x mjesečno. Ne treba pretjerivati da se crijeva ne naviknu pa da se ulijene još više.
E da, i još bih rekla da mi se 'stolica' još više normalizirala. A mislila sam do sad da ju imam normalnu (1x dnevno). Sada je 2x dnevno. Čitala sam da je zapravo najnormalija kad je 3x dnevno, pa ce se potruditi da s vremenom dođe i na tu normalu.
Nadam se da sam pomogla. Sretno!