Luna je napisao/la:Eni, to ti je mrkva ostala u zemlji preko zime?
Da, da, ostavila sam si je u zemlji da vidim kako će se ponašati i mislim da ću nakon ovoga zadnjega snijega (iskreno se nadam da će biti zadnji) povaditi i iskoristiti ono što nisu pojele sitne životinjice!
zelika je napisao/la:ovdje u quebecu-u -provincija kanade gdje zimi temperatura doseze i -25 i vise
jedan poljoprivrednik ostavlja svoju mrkvu neobranu i nepovadjenu ispod snijega u poljima
kad mu sad oko ovog doba dodje vrijeme da je vadi sa onim velikim prikljuccima za rasciscavanje snijega sa traktorom razduva snijeg i smakne ga sa strane pa onda sa vilama i kantama u polja...kad nije bas minus hiljadu stepeni
mrkva potpuno svjeza , nezamrznuta i jos sladja nego inace...kad je polomi onda samo krcka sa svjezinom
ovaj sam prilog gledala na nekoj od poljoprivrednih emisija....covjek je pricao da mu je jednom slucajno ostao dio polja nepovadjen...nije stigao sta li ....pa je onda cisto kao experiment otisao u polje u pola zime i imao je sta i nauciti
mada sa ovog stanovista ja mislim da je tu snijeg najvazniji da izolira od izmrzavanja
....ovdje ce ga sigurno biti na vrijeme...a tu vec kod vas ako nije pao prije velikih hladnoca ugasili ste fenjere za ovakav pristup
Mislim i ja da je snijeg zaštita, i super je ostaviti u zemlji, jedino je problem ako treba preštihavati površine pa ne ostaje da preko zime zemlja izmrzne nego se odmah sadi. Ne znam je li to problem?